Novi Sad
12.01.2015.
18:03 > 20:54
Sa smanjenjem plata i penzija, sve veći broj starijih i nepokretnih osoba otežano živi i ne može da plaća usluge Gerontološkog centra.
  • S

    13.01.2015 13:24
    Ima u Gerontoloskom Novi Sad divnih zena , neizmerno sam zahvalna ,mnogo su nam pomogle ,vrednocom, ljudskoscu i razumevanjem.HVALA.Ima i onih koje su sve uzele za sebe sto donesem roditelju,pa sam morala na sampon da napisem ,,molim vas nemojte ovo uzeti,,.Ima i sefovica koje podrzavaju mahinacije ,pa kad je pocelo da se trosi nenormalno mnogo pelena , kada sam se obratila nadleznoj sestri , rekla mi je ,,Odkud vi znate sta je bilo, kada kazete da fali,,.Vrlo nam potcenjuju inteligenciju ,sve je uzelo maha, vrlo su na svom terenu i sto je rekla jedna korisnica ,najvise vole dementne osobe.Shvaticete zasto.
  • 13.01.2015 09:37
    Ne daje se saglasnost za primanje kadra koji je preko potreban, ali su javna preduzeća u zadnjih godinu dana primila više partijskog, radno pasivnog kadra, tj isključivo mrtvog tereta, bez obzira na zabranu zapošljavanja.

    Bilo bi veoma zaminljivo da neka novinska kuća napravi svoje istraživanje gde bi se ovo napismeno evidentiralo i objavilo, crno na belo
  • nada

    13.01.2015 09:34
    gerontoloski dom
    sramotno je kako se ponasaju pojedinci pocev od sluzbe za socojalni rad pa do komisije za prijem u dom. imam utisak da rade u korist privatnih domova I od njih dobijaju procenat
    ako procitaju ti na koje se ovo odnosi prepoznace se
  • DS22

    13.01.2015 09:33
    DACE BOG da ces i ti docekat
    @deks ! DERANE dace Bog Da docekaces STAROST ali ne i penziju jer nista sem lupetanja ne radis !A to sto je PROTIVNO USTAVU i SILOM DRZAVE I POJEDINACA U NJOJ oteto ono sto je ovoj rzavi davno uplaceno na ime moje penzije i to sa 120% raznih HARACA a ne ko danas ni 50% ,ja sam sebi to sto primam uplatio u PF koji bi trebao biti jaci nego bilo koja banka u Srbiji (Sava Centar ,23 ODMARALISTA,4 Bolnice ,2 POZORISTA ,3 MOSTA ,27 vladinih zgrada,deo jednog AERODROMA ,Puteva bar stotinak kilometara ,-SVE SU TO PENZIONERI PLATILI) ,a ti pricas budalastine .
    VRATITE to u penzioni fond ,nek ALEK PLACA ZAKUPNINU i netreba mi njegova prica ili TVOJA "da mi vi dajete penziju" ,JA JE IMAM U NEKRETNINAMA samo 0d toga mozemo ziveti .
    Znas DERANE u Novom Sadu je pe smrti ziveo pevac iz Sarajeva Hasim Hucuk Hoki koji je rekao jednu istinu u koji niko nesme da carne CITIRAM;Drzava samo da oporezuje ESTRADNE SLOBODNE UMETNIKE i Pevace -PENZIONERI BI IMALI 50% vecu penziju nego danas .Sta uradi drzava DODELI nazovimo "zasluznim gradjanima -KOCKARIMA i KRIMINALCIMA "-DRZAVNE PENZIJE !
    Sto o tome niko ne pise ,sto bi gosn M I tast BIVSEG ministra , ili recimo gospodjica ili gospodja ocin je znao sta je -kockar je bila i to u veliku lovui DANAS imala DRZAVNU PENZIJU -zasto DERANE ?????
    Ima tu gde moze da se uzme ali NESME .Ili recimo 4 TAJKUNA drzavi duguju MILIJARDU I DVESTA MILIONA ru Poreza -pa NAPLATITE .A nesmete pa onda nosite i kad spavate PANCIRE!
  • Mr no 33

    13.01.2015 06:21
    @ Deks
    Sinak,ne postoji nesto sto se zove nepravedno velike penzije.Kada i ako budes nekad radio saznaces da ti se od svakog l.d. odbija i uplacuje u penziono da bi nakon 40 godina ziveo bar iole dostojanstveno.Mi sto sada radimo stedimo za sebe a ne isplacujemo penziju sadasnjim penzionerima. Cak i ako se to trenutno radi za to nisu krivi penzioneri nego olos koja je orobila PiO fond. O....te bre vise od nasih starijih sugradjana.
  • Vojvosadjan

    13.01.2015 02:17
    @Deks
    IQ ti je na nivou statisticke greske, prosto je neverovatno da znas i da koristis racunar, komentar ti je ogledalo danasnje Srbije i vlasti koja je jase. Savet sine, batali pricu. Razumem receno ti je ali od..bi!
  • VladaN

    12.01.2015 23:43
    Koga briga...
    ....? SuperHik i družina su na delu. Lokalni lopovi će da kupe debile sa koncertom kriminogene osobe a svoje sugrađane su prepustili velikom vođi čija je misija da zatre sve što je moguće.
  • Voja

    12.01.2015 22:42
    @deks

    FANTASTICNO!
    Jedini je problem sto su ti mama i tata platili Internet. I sto spavas po dva dana.
    Ne dao ti bog, i ne zelim ti da dozivis tako nesto.
  • Deks

    12.01.2015 21:50
    Umanjene isljučivo nepravedno visoke penzije
    Treba biti pošten i ipak reći da "smanjenje penzija" se odnosi samo na 40% penzionera dok za 60% penzionera dakle za većinu penzije nisu smanjenje niti za 1 dinar! Od tih 40% penzionera kojima su penzije smanjene za mnoge je reč o simboličnom smanjenju od najviše hiljadu dinara ili dve hiljade. Naravno ako se radi o korisnicima usluga gerontoloških domova kojima tih hiljadu dinara sada fali da bi platili mesečnu uslugu država bi zaista trebalo da se pobrine za njihov problem bilo kroz dotiranje razlike (isključivo za one koji se već nalaze u domovima) ili kroz zahtev za domove da smanje cenu usluge. Međutim pitam se zašto se ovi tekstovi o opravdanoj brizi za stare ljude nisu pojavljivali i ranije jer sve vreme najveći deo naših penzionera ima mizerna primanja za razliku od penzionera kojima su sada smanjene penzije i koji nepravedno imaju penzije mnogo veće od prosečnih plata zaposlenih u našoj zemlji?
  • Zoro

    12.01.2015 21:31
    Samo je lopovima dobro
    U ovoj tvorevini (smrdija-sprdija), sto neki zovu drzavom, nikome nije dobro. Ni mladima, koji nemogu poceti, a ni starima, koji su zaradili za penziju, koju im ova BANDA otima. Osim onim lopovima u gradskoj kuci, valadi i skupstini, nikom ovde nije dobro. Zato su preoteli vlast, pa sada kradu li kradu...
    Dajte nam ono sto smo uplatili u penzioni fond, pa nam penzije nece trebati. U nekim zapadnim zemljama je to moguce.
    Ali naravno, vi ste od zapada uvezli samo ono NAJGORE.
    B A N D O !!!
  • Bojan

    12.01.2015 21:05
    bice bolje...
    Slusacete Cecu sutra bice bolje :/
  • Voja

    12.01.2015 20:45
    Podrška za sve gerontološke centre!
    Nema tih para niti ima tih reči sa kojima bih mogao iskazati zahvalnost svim zaposlenima.
    Pozdrav za Oazu.

    Držt`e se.
  • undead

    12.01.2015 20:04
    mora
    da se plati Ceca
  • Đed Đuro

    12.01.2015 19:37
    Lapot - nova mera štednje...
  • Mile

    12.01.2015 18:51
    Iz članka je vidljivo da vlast ne pokazuje empatiju prema starima a naročito prema starim i iznemoglim licima. Ono prema čemu izražava divljenje i interes je imovina i dobra koja su ti stari stekli a pri kraju su života, pa nastoje na vreme da ih prisvoje, prodaju, obiznisuju. Smanjenje penzija, navodno radi njihovog boljitka (iako stari nemaju vremena da to dožive, imajući u vidu dosadašnje trendove boljitka) ubrzaće smrtnost starih lica i oslobađanje njihovih celokupnih penzija za potrebe vlastodržaca. A gerontološke ustanove? Pa one će se ukinutu kao nepotrebne jer neće imati korisnika koji ih mogu platiti.
  • Милош

    12.01.2015 18:23
    А како је тек нама младима покретним..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna